"انتخابات" و موضع تدافعی اپوزیسیون سرنگون طلب

صرف اینكه بخشی از اپوزیسیون سرنگون طلب چپ فرسنگها صفحات ورد را پر كرده است تا "انتخابات" جمهوری اسلامی را افشا كند و مغرورانه به تحریم آن رسیده است، نشانه ابعاد وسیع فشار تبلیغاتی ایست كه حول این مضحكه براه افتاده است. افشای "انتخابات" و نتیجه گیری عدم شركت در آن برای این اپوزیسیون، بیان موضع تدافعی این بخش از چپ است. این اپوزیسیون خود را در موقعیتی نمیبیند كه فراخوان سرنگونیش را تبلیغ و ترویج و از همه مهمتر عمل كند، ناچار شده است برای مردم توصیح دهد كه انتخابات در جمهوری اسلامی مضحكه است. به این ترتیب چنین اپوزیسیونی اذعان میكند كه مردم در ابعاد میلیونی نسبت به جمهوری اسلامی توهم دارند. اگر چنین است، باید پرسید چرا پرچم سرنگونی بلند كرده اید؟ فاز جاری را باید فاز "رفع توهم" اعلام میكردید. در واقعیت امر، افشای انتخابات در جمهوری اسلامی پس از خرداد ٦٠ بی معناست. اگر نه، پس چرا و از چه مقطعی سرنگون طلب شده اید؟

مضحكه انتهای هفته جاری را باید در متن جاری موقعیت جمهوری اسلامی (و "اپوزیسیون" درونی آن) قرار داد تا  نیاز حیاتی جمهوری اسلامی به شركت فرمال مردم پای صندوقهایش را درك كرد. از این زاویه میتوان فهمید چرا دوم خردادیها همراه با خط توده ایستی، از طریق دعوت به شركت در این مضحكه، تا آخرین قطره خون برای حفظ جمهوری اسلامی ایستاده اند، چرا با تمام خصومت جناح خامنه ای نسبت به اسهال طلبان، این جماعت و رسانه هایش، چه از درون و چه خارج از جمهوری اسلامی با دستگاه پروپاگاندائی جمهوری اسلامی، در تبلیغ نیاز فوری و حیاتی به شركت در انتخابات، كوك شده است.

جمهوری اسلامی بعد از توافقنامه برجام به مشروعیت صوری، یعنی به تعداد قابل توجهی از شركت كننده در مضحكه اش، نیاز دارد تا بتواند با دست پر وارد مرحله بعدی مذاكرات با غرب شده و خود را تثبیت شده معرفی كند. این لب مطلب است. آیا مردم این رابطه را نمیبینند و این نیاز جمهوری اسلامی را به استفاده از رای فرمالشان درك نمیكنند؟

برای فهم رابطه مردم با حكومت باید دو فاكتور را توجه داشت. اول فاكتور اقتصادیست. قابل پیش بینی بود [١] كه اقتصاد مافیائی جمهوری اسلامی، كه بطور بیسابقه ای به درآمد نفت متكی است، علاوه بر محدودیت صدور نفت ناشی از تحریمها، با كاهش قیمت نفت دچار یك بحران عمیق اقتصادی میشود. افشاگریها و محاكمه های اخیر ارتشا و دزدی خودیها و غیر خودیها بروز چنین بحرانی است. جمهوری دزد و ارتشا اسلامی، كه بودجه رسمی سالانه اش قریب به 90 میلیارد دلار است، با ١٠٠ میلیارد دلار آزاد شده فقط به ولع سیر نشدۀ یكسال گذشته رهبر و اعوان انصارش پاسخ میدهد. سهم مردم اما گرسنگی است. این تنها قولی است كه خامنه ای و روحانی و رفسنجانی و اسهال طلبان در آن اشتراك نظر دارند. ابعاد گرسنگی مردم امروز سر به فلك كشیده است. برجام به تعبیر مردم قرار بود سطح فقر، گرسنگی و فلاكت را كاهش داد. نه تنها این نشد، كه ابعاد گرسنگی مردم افزایش یافته است. باقرار كاظم جلالی خط فقر سه برابر بالاتر از حداقل دستمزد است، یعنی برای زیست در خط فقر باید دستمزد ماهانه ٢ میلیون و سیصد هزارتومان داشت اما حداقل دستمزد تنها هفتصد هزار تومان است. بخش وسیعی از مردم، باز باقرار حاكمان، یعنی چهل تا پنجاه درصد از ساكنین در ایران در زیر خط فلاكت زندگی میكنند. این موقعیت اقتصادی جاری در آستانه انتخابات است.

در متن چنین شرایط فلاكت بار اقتصادی قابل فهم است كه جمهوری اسلامی تلاش دارد برای جلوگیری از انفجار گرسنگان، وقت بخرد. جمهوری اسلامی هنوز در حال رفت و آمد به كریدورهای غرب برای بستن قرارداد فروش نفت است و هنوز میتواند مردم را در انتظار به "امید به بهبود" از طریق "نرمال سازی روابط با غرب" تشنه نگه دارد. در این میان خامنه ای قهرمان عادی سازی روابط با غرب است نه روحانی و رفسنجانی و اسهال طلبان. خامنه ای طرف اصلی مذاكرات برجام بود و این خامنه ایست كه برای رفع انتقادات غرب قصد دارد انتخاباتی بی سر و صدا و با شركت مردم برگزار كرده آنرا در مذاكرات با غرب بعنوان مشروعیت و ثبات جمهوری اسلامی ارائه دهد. حال هر قدر هم كه او عرعر "مرگ بر آمریكا" سر دهد، كلید رابطه با غرب را او در دست داشته و دارد. انتخابات را در چنین مقطعی برگزار میكنند. علاوه بر این، جمهوری اسلامی تلاش كرده است روزنه های انفجار مردم از كانال انتخابات را ببندد. انتخابات حتی نباید محملی برای افزایش انتظارات باشد. بزعم جمهوری اسلامی تنها وظیفه مردم مشروعیت صوری به جمهوری اسلامی دادن از طریق شركت صرف در مضحكه انتخابات است. ممكن است جمهوری اسلامی تا حدی موفق شود. مردمی گرسنه و در انتظارٍ هر درجه از بهبود شرایط را بپای صندوقها بكشاند. از این منظر، شركت مردم در این مضحكه مانند شركت آنها در شادمانی فردای اعلام پذیرش برجام باید تلقی شود. شركت آنها در این مضحكه در اصل رائی به نرمال كردن روابط با غرب است، نه رائی به مشروعیت جمهوری اسلامی. مردمی كه در این مضحكه شركت میكنند هیچ توهمی نسبت به جمهوری اسلامی ندارند.

روند پایدارتری كه باید مورد توجه و تمركز اپوزیسیون سرنگون طلب سوسیالیستی قرار بگیرد، واقعیتی بنام شورش گرسنگان است. شورش گرسنگان الزاما به تحركی آگاه در سرنگونی منجر نمیشود. این شورش ها در چند سال گذشته در گوشه و كنار اتفاق افتاده است بدون اینكه پرچم سرنگونی را بلند كرده باشند(مانند شورش علیه افزایش قیمت بنزین، در نیشابور برای كمبود مرغ، یا اعتراضات حول خشك شدن دریاچه ارومیه) . چپ باید در قالب نماینده سیاسی این بخش روبه افزایش مردم ابراز وجود كند نه اینكه خود را درگیر افشای "انتخابات" و دعوت به شركت نكردن در مضحكه ای كند كه در آن هیچ كنترلی ندارد. مضحكه ای كه هیچ مشروعیتی ندارد و مسخرگی و فرمال بودن آن حتی از طرف جناحهای حاكم و غیر حاكم جمهوری اسلامی انكار نمیشود.


درگیر شدن در بحث شركت نكردن در مضحكه انتخابات به بیراهه زدن است. گیریم مردم در یك سطح وسیعی، بدلیلی كه بالاتر ذكر شد، در آن شركت كردند. جواب شما به آنها چیست؟ به مردم ناسزا میگوئید یا خود را در مقابل جمهوری اسلامی بازنده قلمداد میكنید؟ چپ ماركسیستی باید حداقل یك قدم جلوتر از سیر جاری تحولات را ببیند و از همین امروز خود را برای رسیدن به نتایج مطلوب مبارزه اش آماده كند. باید رو به جامعه تبلیغ و سازماندهی كند. آنچه بدون شك در پیش روست، چه مردم در مضحكه انتخابات شركت كنند چه نه، شورش گرسنگان است. اگر مضحكه انتخابات قرار بود فرجه ای برای ابراز وجود گرسنگان پیدا كند، ما باید فقط به آن فرجه و استفاده از آن میپرداختیم. جمهوری اسلامی با تجربه سال ٨٨ تقریبا (و نه لزوما تماما) آن روزنه ها را بسته است. سرگرم كردن خود بر سر شركت نكردن مضحكه انتخابات بمثابه بازی در میدان جمهوری اسلامی است. از این بازی خارج شویم.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
]كاهش قیمت نفت و افزایش ضریب نوشیدن جام زهر

http://abbasgoya.blogspot.ca/2014/12/blog-post.html




نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

كمونیست صورتی قهرمان كنفرانس برلین دوم

نمودار نرخ حداقل دستمزد به دلار در 40 سال گذشته